De vierdes verkennen de lage landen

Wie ‘mei’ zegt, zegt ‘studiereis naar Antwerpen, Rotterdam en Leiden’!

De eerste dag van onze uitstap bestaat uit twee complementaire tegenpolen. In de voormiddag staat het Fort van Breendonk op het programma waar leerlingen worden geconfronteerd met één van de donkerste bladzijden uit de oorlogsgeschiedenis. Na een picknick aan de Schelde, staat in de namiddag een bezoek aan het historische centrum van het hippe Antwerpen op het programma.

Overnachten doen we in de befaamde ‘kubus’jeugdherberg van Piet Blom in Rotterdam. Deze bruisende stad, impressionant door de grootschalige projecten die er na het bombardement in 1940 werden opgezet, is bijzonder populair bij architectuurliefhebbers. De leerlingen kiezen tussen een bezoek aan het stadion van voetbalclub Feijenoord, een workshop DJ-ing / breakdance of een kunstig bezoek aan het museum Boijmans Van Beuningen. We verkennen, beleven, ontdekken, proeven en bloemlezen deze bloeiende havenstad, en bouwen uiteraard ook de nodige ontspannend momenten in. Hoera voor de Gouden Eeuw!

De derde dag biedt Leiden voor elk wat wils: we starten de dag met een wetenschapsmuseum, een reis door het menselijk lichaam in Corpus of een muzische workshop met zeldzame Indonesische instrumenten. Daarna duiken we het levendige Leiden in.