De eerstejaars ontdekken dat er dicht bij huis ook veel te zien en beleven valt.

Romeins Weekend in Oudenburg

Om de twee jaar trekken we met een groep latinisten van het eerste en tweede jaar naar het Romeins Weekend in Oudenburg. De organisatie van dit festival ligt in handen van het Romeins Archeologisch Museum (RAM). Op hun domein bevindt zich dan een castra met een legioen soldaten met hun vrouwen en kinderen. De leerlingen bezoeken eerst het museum en krijgen er een aanschouwelijk beeld van het leven in en rond het castellum van Oudenburg. Dit bezoek gebeurt aan de hand van een zoektocht. Zo leren de leerlingen zelf kijken en verbanden leggen.  Daarna volgen ze een workshop (boogschieten, Romeins mozaïek of een schild maken, Romeins koken). Als kers op de taart kunnen de leerlingen zich aan het einde van de uitstap onderdompelen in de wereld van de Romeinen door Romeinse hapjes te proeven, een praatje te slaan met een Romeinse schoenlapper of soldaat, gladiatoren toe te juichen bij de gladiatorenspelen, …

Leeruitstap aardrijkskunde en natuurwetenschappen

Een frisse oktoberdag na de eerste examenperiode: een ideaal moment om Oedelemberg te exploreren. Uiteraard met de fiets. Onder begeleiding lossen de leerlingen allerlei vragen op die hen wegwijs maken in knik- en kamlijnen, het verval van beken en andere aardrijkskundige begrippen. ’s Middags even uitblazen en bekomen met een kop warme chocolademelk. Daarna gaan ze de bio-toer op: gewapend met vergrootglas, zoekkaarten, lintmeters en insectenpotjes wordt Ryckevelde grondig verkend en uitgekamd. Samenwerken in groep, in de open lucht en te midden van mooie herfstkleuren : een aangename vorm van leren!

Bellewaerde

Voor onze eerstejaars is Bellewaerde een plek om bijzondere ervaringen te delen en samen onvergetelijke momenten te beleven. Dit authentieke park in Ieper biedt een wervelende mix van avontuurlijke attracties en exotische dieren in een natuurlijke omgeving. Daarnaast krijgen we ook de kans om een blik achter de schermen te werpen. Tijdens een workshop Carnivoren of Attracties en Technologie treden we binnen in een wereld die voor de andere bezoekers verboden terrein is!