De eerstejaars ontdekken dat er dicht bij huis ook veel te zien en beleven valt.

Romeins Archeologisch Museum Oudenburg

Na zes maanden Latijn leren is voor het eerste jaar het ogenblik aangebroken om de resten van Romeinse cultuur met eigen ogen te gaan bekijken. Het kleine museum in Oudenburg leent zich daar prima voor: de leerlingen krijgen er een aanschouwelijk beeld van het leven in en rond het castellum van Oudenburg. Aan de hand van een zoektocht leren ze zelf kijken en verbanden leggen.

Leeruitstap aardrijkskunde en natuurwetenschappen

Een frisse oktoberdag na de eerste examenperiode: een ideaal moment om Oedelemberg te exploreren. Uiteraard met de fiets. Onder begeleiding lossen de leerlingen allerlei vragen op die hen wegwijs maken in knik- en kamlijnen, het verval van beken en andere aardrijkskundige begrippen. ’s Middags even uitblazen en bekomen met een kop warme chocolademelk. Daarna gaan ze de bio-toer op: gewapend met vergrootglas, zoekkaarten, lintmeters en insectenpotjes wordt Ryckevelde grondig verkend en uitgekamd. Samenwerken in groep, in de open lucht en te midden van mooie herfstkleuren : een aangename vorm van leren!

Bellewaerde

Voor onze eerstejaars is Bellewaerde een plek om bijzondere ervaringen te delen en samen onvergetelijke momenten te beleven. Dit authentieke park in Ieper biedt een wervelende mix van avontuurlijke attracties en exotische dieren in een natuurlijke omgeving. Daarnaast krijgen we ook de kans om een blik achter de schermen te werpen. Tijdens een workshop Carnivoren of Attracties en Technologie treden we binnen in een wereld die voor de andere bezoekers verboden terrein is!