Middagstudie

Tussen de middag (van 12.45 uur tot 13.15 uur) kunnen leerlingen ook studie volgen.
Tijdens deze middagstudie kan een leerling die ziek geweest is, een inhaaltoets maken.
Deze middagstudie vindt plaats in de studiezaal, net zoals de avondstudie.

Begeleide studie

Tweemaal per week kunnen de leerlingen van alle jaren na de lessen begeleide studie volgen. Dat wil zeggen dat de leerlingen hun werk voor de volgende dag(en) maken onder een waakzaam oog. Ze kunnen bij zowel inhoudelijke problemen als bij hun studiemethode hulp vragen en krijgen.
Deze begeleide studie vindt plaats op maandag- en donderdagavond van 16.15 uur tot 17.30 uur.

Avondstudie

Bij de start van het schooljaar krijgt elke leerling de kans om zich in te schrijven voor de avondstudie.
De school voorziet in de mogelijkheid om avondstudie te volgen op maandag, donderdag en vrijdag van 16.15 uur tot 17.00 uur, 17.30 uur of 18.00 uur. Op dinsdagavond kan dit van 17.15 uur tot 18.00 uur.
Er wordt een bijdrage gevraagd van 7 euro per avond per week per semester. Wie bijvoorbeeld 2 avonden per week studie volgt, zal 14 euro per semester betalen.

Examenstudie

Onze leerlingen krijgen de kans om tijdens de examenperiode ’s namiddags (ook op woensdagnamiddag) op school te studeren. De examenstudie start voor alle leerlingen om 13.30 uur, maar zij kunnen zelf kiezen hoe laat zij de studie verlaten: om 16 uur of om 17.30 uur.
Alle leerlingen -met uitzondering van onze eerstejaars- zitten samen in de grote studiezaal.
Voor de leerlingen van het eerste jaar voorzien wij een begeleide studie. Dat betekent concreet dat de leerkracht die met het toezicht belast is, controleert of de leerlingen efficiënt aan het studeren zijn en snel en kort ondersteuning biedt als dit nodig blijkt.
Om een zo rustig mogelijk kader te creëren, laten we onze eerstejaars in een apart lokaal studeren.