In de kijker

Info-momenten schooljaar 2022-2023

Het info-moment voor de leerlingen van het zesde leerjaar vindt plaats op 8 februari 2022 om 19.30 u.

De infodag vindt plaats op 19 maart 2022 en de avond daarvoor op 18 maart is er de nocturne.

Informatievideo

Prikbord

Welkom in onze gemaskerde school …

Het pijlerteam ‘Christelijk geïnspireerd, ook vandaag’ koos ervoor om het jaar in te zetten met het thema: “Bubbel je mee met Sint-André …”

We kunnen de wereld en haar gebeurtenissen op 2 manieren bekijken: negatief of positief.

Ik citeer uit het boek “De meeste mensen deugen” van Rutger Bregman:

“Wie leest over de maanden van de Blitz (Duitse bombardementen op Londen), stuit op de ene na de andere beschrijving van een wonderlijke kalmte die neerdaalde over Londen. Alles wees erop dat Hitler geen rekening had gehouden met het typisch Britse karakter: de “stiff upperlip”, de droge humor. Ondernemers zetten bordjes voor de ruïnes die eens hun winkels waren: ‘more open than usual’. De eigenaar van een pub haakte handig in op de ravage: ‘Our windows are gone, but our spirits are excellent. Come in and try them.’

“De moed, de humor en de vriendelijkheid van gewone mensen”, schreef een Amerikaanse journaliste, “blijven verbijsterend in het licht van deze nachtmerrie.”

Laat ons, ondanks de vele moeilijkheden rondom ons, ondanks de vele uitdagingen die op ons afkomen, positief naar elkaar kijken … Laat er ons iets deugdzaams van maken … Apart, op afstand, maar toch samen!

“Het leren gaat beter op anderhalve meter.”

Welbevinden heeft zin !
Welbevinden geeft zin … in leren!

Omdat wij heel sterk geloven in deze missie , zijn we met ons team ingestapt in een driejarig traject om onze school nog ‘warmer’ te maken!
We worden ondersteund door professionele partners om de nodige voorwaarden te creëren om leerlingen goed in hun vel te laten voelen op een veilige en warme plek.
Een jongere die zich goed voelt op school, komt ook graag naar school, is leergieriger, meer betrokken, ontdekt zijn eigen talenten en krijgt hierdoor ook een positiever zelfbeeld!
Ons plan is ambitieus; we gaan voor een integrale aanpak om onze school ‘warmer’ te organiseren. In dit proces worden we begeleid door Flanders Synergy, Tenz , CEGO en het Fonds GavoorGeluk.